Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Zsana Község Önkormányzata
Cím: 6411 Zsana, Kossuth L. u. 3.Email: zsana@zsana.hu
Web: www.zsana.huTelefon: 77/590-055

Bemutatkozás

-Zsana címerében egy alföldi pásztorruhát viselő juhász látható, a környék legjellemzőbb háziállatával, egy báránnyal. A címerpajzs talpát akácvirágok szegélyezik.
-A mai Zsana területe már az ókorban is a lakott helyek között szerepelt. A középkori Zana település vélhetően a mai község területén állhatott, melyet a törökök 1566-ban elpusztítottak.
-Kiskunhalas és környéke – így a mai Zsana területe – is, 1439-től a törökverő Hunyadi János birtoka volt. A környék földesura Hunyadi halála után Szilágyi Mihály lett, aki örökös nélkül halt meg. A földek visszakerültek a király birtokába, s így a Halas környéki települések jogosultak a korona használatára címereikben. Zsana új címerének pajzsa fölött is háromágú korona található.
-1925-ben harangot kapott Zsana. A harangot Baján öntötte a Bodicsi Sándor és Fia harangöntő cég. Ez a harang szolgálja még manapság is a híveket a zsanai katolikus templom tornyában. -A zsanai templom alapkövét 1948-ban rakták le, mivel korábban csak szükségkápolna volt ott. A templomszentelőt 1952 tavaszán tartották. A templomot 2001-ben teljesen felújították, melynek újraszentelését november 25-én érseki szentmise keretében tartották.
-1952. január elsején Zsana és Eresztő puszták előbb Zsanaeresztő néven alakultak új községgé. A Zsana, Eresztő és Kőkút puszták területén létrejött falunak később Zsana lett a hivatalos neve.Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0